Alv Kamgarn Tynt

Färgkarta
Hifa Kamgarn Tynt är ett 2-trådigt, mycket tunt kamgarn av långfibrig, mjuk ull. Detta garn finns i de läckraste färger från hela färgcirkeln.

Det är mjukt nog till babyplagg och till tunna och mjuka plagg till dig själv och andra.

Hifa Kamgarn Tynt passar bra att använda i stickmaskin.

Du kan göra dina egna garnkvaliteter genom att sticka med dubbelt garn. Du kan sticka med 2 trådar av Hifa Kamgarn Tynt, eller sticka med 1 tråd av denna kvaliteten tillsammans med 1 tråd av Hifa Kamgarn Tykt, Nm 14/2, som är lite tjockare, men annars är av samme kvalitet som Hifa Kamgarn Tynt. De flesta av färgerna är de samma för båda kvaliteterna.

Plagg av Hifa Kamgarn Tykt ska inte läggas i blöt, men tvättas forsiktigt för hand. Kan centrifugeras en kort stund innan de formas och torkas liggande. Det är inte alltid nödvändigt att tvätta ett ullplagg. Om det t ex har satt sig lukt i plagget, kan det hängas i ånga i badrummet eller hängas ut i fuktig väder. Ull är "självrensande" och transporterar själv bort smuts och lukt när det torkar. Maskintvättbar ull har inte den egenskapen.

Garn av mjuk, fin ull noppar lättare än garn av grövre ull. För att minska tendensen till eventuell noppning bör man sticka förhållandevis fast. För att undgå filtning under armarna, gör lite vidare ärmhål.

Fakta

Ca 700 m per 100 g, Nm 14/2, 100 % ren ny ull.
Stickor nr 3 när man stickar med dubbelt garn.
Levereras vaxat på spolar á 200g
Vitt och svart finns som regel också på spolar ā 500 g.
Tillägg för delning av spole (100 g) SEK 6,- per 100 gStickfasthet finstickningsmaskin:

40 m x 60 v slätstickning, SP 3 = 10 x 10 cm

Stickfasthet handstickning med dubbelt garn:

30 m x 34 v slätstickning med mönster på stickor nr 3 = 10 x 10 cm
24 m x 32 v slätstickning 1 tr. Tynt og 1 tr. Tykt Kamgarnpå stickor nr 3 = 10 x 10 cm

Ett uppspolat garn är lite utdraget. Gör därför alltid en provlapp och låt den ligga till nästa dag innan du beräknar stickfastheten.2009-08-22
Åter till Britts Butik