Huldra Kamgarn Tykt

För kulörer - se Hillesvågs hemsida
Huldra Kamgarn Tykt är ett 2-trådigt, tunt och skönt kamgarn av långfibrig, mjuk ull som känns behaglig mot huden. Detta garn finns i de läckraste färger från hela färgcirkeln.

Det är mjukt nog till babyplagg och till tunna och mjuka plagg till dig själv och andra.

Huldra Kamgarn Tykt passar bra att använda i stickmaskin.

Du kan göra dina egna garnkvaliteter genom att sticka med dubbelt garn. Du kan sticka med 2 trådar av Huldra Kamgarn Tykt, eller sticka med 1 tråd av denna kvaliteten tillsammans med 1 tråd av Hifa Kamgarn Tynt, Nm 14/2, som är lite tunnare, men annars är av samma kvalitet som Huldra Kamgarn Tykt. De flesta av färgerna är de samma för båda kvaliteterna.

Plagg av Hifa Kamgarn Tykt ska inte läggas i blöt, men tvättas forsiktigt för hand. Kan centrifugeras en kort stund innan de formas och torkas liggande. Det är inte alltid nödvändigt att tvätta ett ullplagg. Om det t ex har satt sig lukt i plagget, kan det hängas i ånga i badrummet eller hängas ut i fuktig väder. Ull är "självrensande" och transporterar själv bort smuts och lukt när det torkar. Maskintvättbar ull har inte den egenskapen.

Garn av mjuk, fin ull noppar lättare än garn av grövre ull. För att minska tendensen till eventuell noppning bör man sticka förhållandevis fast. För att undgå filtning under armarna, gör lite vidare ärmhål.

Fakta

Ca 425 m per 100 g, Nm 8,5/2, 100 % ren ny ull.
Stickor nr 2 - 2,5 eller finstickningsmaskin.
Levereras på spolar á 200g
Tillägg för delning av spole

Bortsett från att Huldra Kamgarn Tykt inte är maskintvättbart, är det identiskt med Sol SW 8,5/2.

Stickfasthet finstickningsmaskin:

33 m x 50 v slätstickning, SP 4 = 10 x 10 cm

Stickfasthet handstickning:

32 m x 40 v slätstickning på stickor nr 2,5 = 10 x 10 cm
41 m x 40 v slätstickning med mönster på stickor nr 2 = 10 x 10 cm
28 m x 37 v slätstickning på stickor nr 3 = 10 x 10 cm

Ett uppspolat garn är lite utdraget. Gör därför alltid en provlapp och låt den ligga till nästa dag innan du beräknar stickfastheten.2012-12-01
Åter till Britts Butik